Jesse en Hazerwoude-Dorp. Klinkt misschien gek als bericht titel en aanvang van een nieuwsbericht maar ik wil toch zo beginnen. Via de Facebook pagina van de Olinckhoeve doen wij de meeste nieuwe berichten van onze honden. Zo hebben we  dat ook vorig jaar met Jesse gedaan. Maar na ons laatste avontuur in Hazerswoude-Dorp wil ik er toch een apart nieuwsbericht van maken.

Het begon vorig jaar met de hondenshow in Bleiswijk. Deze wordt niet in Bleiswijk gehouden maar in het Plantarium in Hazerswoude-dorp. Voor ons een nieuwe locatie, goed aan te rijden en niet geheel onbelangrijk gratis parkeren. Het was een weekend met een dubbele show en we hadden ons voor beide dagen ingeschreven. De eerste dag was de keurmeester de heer Andringa. Het was lang geleden dat ik hem als keurmeester heb gehad. Jesse bleef wel goed staan maar over het lopen had hij andere gedachten. Een mooie 1ZG was de oogst van de dag.

Zondag weer een kans. Nu was de heer Hochstenbach onze keurmeester. We waren pas in de middag aan de beurt maar voor Jesse is het fijn als er er eerder zijn. En voor mij natuurlijk meer tijd om lekker bij te kletsen met iedereen. Ook die zondag had Jesse duidelijk moeite om met alle verleidingen om zich heen goed mee te lopen. Gelukkig mochten we een extra rondje lopen waardoor het beter gin. Een mooie 1U was de beloning. Top. Mogen we als bonus ook nog meedoen voor de BOS. Met nog een paar mooie reuen in de ring ging het loopwerk steeds beter. En: hij werd ook nog de BOS. 

Drentsche Patrijshond, Jesse en Hazerswoude-Dorp

Met zo’n prachtig resultaat kun je thuiskomen dacht ik. En dat voor een reu nog maar net 10 maanden oud. Nu nog wachten op de teven die gekeurd werden.. Ook hier een paar mooie exemplaren in de ring. Nadat hier  ook de BOS bekend was mocht ik met Jesse weer in de ring. En weer liet Jesse dit keer mooi loopwerk zien en jawel: hij werd de BOB. Wauw, wat ben ik trots op dit manneke. Prachtige reu uit de combinatie van Jessie en Squanto fan’t Suydevelt van Sibile Doumont.

En ja, dan de erering. Geen podium plek bij de rasgroep maar wel bij de laatste 6 ondanks dat Jesse dacht dat hij al vrijgelaten werd op het grasveld. Bij de Nederlandse hondenrassen is hij wel op het podium beland als 3e. Dit dag kon niet meer stuk.

Daarna zij we ook nog naar de Winner en de show in Groningen geweest. Bij beide shows deed hij het goed maar op het bekende loopwerk moest hij beide keren een andere reu voor laten. Tweemaal een 2U.

Jesse en Hazerswoude-DorpDan weer terug naar het Plantarium in  Hazerswoude-Dorp. Dit keer het toneel voor Kynologenvereniging Rijnland met hun hondententoonstelling. Uiteraard Jesse weer ingeschreven in de jeugdklasse. Maar liefst vier reuen in de jeugdklasse en ook nog niet eerder mee in de ring gestaan. Dan is het best wel weer spannend. De keurmeester voor vandaag was de heer Wellens, een echte Drenten keurmeester. Jesse liet zich weer prachtig zien. Het lopen ging niet altijd perfect maar dat kan zomaar aan de baas liggen ?  Hij werd in ieder geval 1U. Weer trots op dit mooie, lieve mannetje. En ja, dan mag je ook weer meedoen voor de beste reu van het ras. En daar ging het allemaal een stuk beter nog en werd hij de beste reu (BOS). Top!! Voor de BOB moest hij dit keer een mooi teefje voor laten gaan maar dat drukte de pret niet. Wat hebben wij weer genoten van een fantastische dag met veel enthousiaste honden mensen. En ook dit keer niet alleen een jeugdpunt maar ook een CAC punt. 

 

Ik vond het nu wel tijd om er toch een nieuwsbericht aan te wijden dat onze Jesse het zo goed doet en hij in korte tijd zoveel succes heeft gescoord in Hazerswoude-Dorp. We zijn benieuwd wat de toekomst ons nog gaat brengen met hem. 

Drentsche Patrijshond, Jesse en Hazerswoude-Dorp

Foto’s met dank aan Kynoweb en Lisette Meijerink