Ella van de Olinckhoeve


Ella is onze laatste aanwinst, geboren uit de combinatie van Tessel en Bueno (Jaap v.h. Bergse Veld). Geboren op 5 april 2014. Een super vrolijk spring-in-het-veld. Ze houd ervan om heerlijk uitgedaagd te worden. Dan heeft ze wel energie voor tien. Tegelijkertijd is ze heel aanhankelijk en lief en wil ze graag geknuffeld worden.

Net als alle andere honden krijgt Ella de kans om in alle rust op te groeien in onze roedel en vooral nog lekker lang pup en jonge hond te mogen zijn. De oudere honden vinden het allemaal prima, dan hangt ze weer bij de een in de oren en dan weer bij de ander aan zijn staart. In juni hebben we haar voor het eerst meegenomen naar de Nationale in Zwolle. Prachtige show die eens in de twee jaar gehouden wordt met alleen Nederlandse rassen. En in de buitenlucht. Het was voor haar de eerste keer in de ring, een beetje onwennig maar ze deed het prima. Met een mooie U mocht we weer naar huis met onze jongste telg. 

Ella , Drentsche Patrijshond

Laten we haar dan ook maar inschrijven voor de clubmatch van de DPHCN bij de Waltakke in Lochem. Ook daar deed ze het goed en werd tussen de andere prachtige jonge honden 1U beste jeugdteef. Nou, dat hadden we niet verwacht, de clubmatch kon niet meer stuk. Aan het einde van de clubmatch was uiteindelijk duidelijk welke twee Drenten gingen strijden om de titel. Plotseling werden wij, ik en Elle weer teruggeroepen in de ring. Want, er was ook een beker en titel beschikbaar voor de beste jonge hond. Opnieuw vele rondjes lopen en de keurmeesters gaven aan onze Ella de eer, Beste Jonge hond van de clubmatch. Wat een eer. 

Met een mooie Ella die met de dag mooier werd besloten we om nog een paar shows te lopen met haar in de Jeugdklasse zolang het kon. Als eerste stond de dubbele show in Maastricht op het programma. En opnieuw hier weer een prachtig resultaat. Op de eerste show dag beste jeugdhond en BOB. Op naar de eindkeuring waar ze ook nog 2e werd bij de Nederlandse Hondenrassen. Dag 2 weer succes, wederom beste Jeugdhond en BOB. Ella is nu nog maar 1 punt verwijderd van het Nederlands Jeugdkampioenschap. En dat laatste punt kwam in Zwolle op 3 oktober. Trots op deze veelbelovende jonge dame.

Ella , Drentsche Patrijshond

Het is niet bij alleen deze titels gebleven en we gaan haar zeker weer inschrijven voor nieuwe shows.

 

 

 

 

 

 

 

Titels:

08-05-2015DortmundVDH-Frühjahrs-Jugendsieger
29-08-2015LochemBeste Jonge teef / Beste Jonge Hond
26-09-2015MaastrichtBeste Jeugdhond / BOB
27-09-2015MaastrichtBeste Jeugdhond / BOB
03-10-2015ZwolleNederlands Jeugdkampioen
16-10-2015DortmundBOB / Bundessieger
04-09-2016RotterdamNederlands Kampioen

Foto’s met dank aan Kynoweb en  Michael van der Burg Fotograhpy